همه چیز ، همه جا ، برای همه

درباره وبلاگ:


آرشیو:


آخرین پستها :


پیوندها:


صفحات جانبی:


نویسندگان:


آمار وبلاگ:


> +
وبلاگ
+

پیج رنک گوگل

پیج رنک سایت شما

پیج رنک

+

نمایشگر آمار آلکسا

+
  • کد نمایش افراد آنلاین
  • + +

    Admin Logo themebox

    غذاهای گرجستان ، امتحان غذاهای سنتی برای ذائقه‌‌های ماجراجو

    نوشته شده توسط:عیسی بابایی
    دوشنبه 1 مرداد 1397-08:21 ب.ظ

    غذاهای گرجستان ، امتحان غذاهای سنتی برای ذائقه‌‌های ماجراجو

    در سال‌های اخیر ایرانی‌ها سفرهای بسیاری به گرجستان داشته‌اند. این سفرها برای ما همراه با تجربه‌های هیجان‌آوری بوده: راحت، ارزان، نزدیک، با آب و هوای بی‌نظیر، ساحل دریا، طبیعت بکر و وحشی، دو فرهنگ آسیایی-اروپایی، فستیوال و کنسرت، نوشیدنی‌هایی که در تمام جهان خواهان دارند و بالاخره طعم‌ بهترین غذاهای گرجستان. می‌توانید از غذاهای محلی گرجستان لذت ببرید و واقعا چه سفری بهتر و کامل‌تر از این؟ در این مطلب سفرزون برای این‌که مسافران مشتاق تفلیس و باتومی بتوانند حداکثر لذت و استفاده را از اقامت در این دو شهر فوق‌العاده ببرند، بهترین غذاهای سنتی گرجستان را معرفی کرده‌ایم. با خواندن این مطلب می‌توانید به محض رسیدن به گرجستان مستقیم بروید سر اصل مطلب و حسابی دلی از عزا درآورید و از غذاهای گرجستان لذت ببرید.

    بهترین غذاهای محلی گرجستان در سفری ماجراجویانه

    گرجستان از نظر غذا کشور رنگارنگی است. این کشور زیبا همه چیز برای به مبارزه طلبیدن ذائقه دارد. غذاهای خیابانی گرجستان ، شیرینی های گرجستان ، نوشیدنی های گرجستان ، همه چیز در این کشور خوش‌طعم و عطر و لذیذ است و امکان یک سفر ماجراجویانه را برای شما فراهم می‌آورد. در ادامه برای شناختن چند غذاهای سنتی گرجستان با ما همراه باشید.

    خاچاپوری، مزه‌ی یک فرهنگ

    غذاهای گرجستان - غذاهای محلی گرجستان - غذاهای سنتی گرجستان - khachapuri
    خاچاپوری ، یک غذای متفاوت و لذیذ

    خاچاپوری پنیر سنتی گرجی‌ست که لای خمیر مخصوصی پنهان شده است و در میان غذاهای محلی گرجستان یک ترکیب . این ترکیب اعجاب‌آور از بهترین غذاهای سنتی گرجستان است. این غذا در گرجستان همه‌جا پیدا می‌شود، از دکه‌های کوچک کنار خیابان گرفته تا رستوران‌های خیلی شیک و گران‌قمیت. خاچاپوری انواع مختلفی دارد و حتی شکل آن هم در مناطق مختلف گرجستان متفاوت است. مثلا خاچاچوری منطقه‌ی «ابخازیا» تقریبا شبیه لازانیاست اما خاچاپوری منطقه‌ی «مگرلین» با یک لایه‌ی پنیر اضافه روی نان پوشانده می‌شود و شاید کمی شبیه «لهمجون» ترک‌ها باشد.

    خاچاپوری ممکن است غیر از پنیر با مواد دیگری مثل: گوشت، لوبیا و اسفناج نیز پر شود. قیمت این غذا بسیار متغیر و وابسته به مکان، مواد متشکله و اندازه است. در یک رستوران کوچک، دکه یا سوپرمارکت می‌توانید نان خاچاپوری ساده‌ی پنیری کوچک را با چهار تا پنج لاری (یک تا دو دلار آمریکا) و اندازه‌‌ی بزرگ‌تر را با حول‌وحوش ۱۵ لاری پیدا کنید. البته در رستوران‌های شیک قیمت بالاتر است و به‌عنوان پیش‌غذا یا همراه غذا سرو شود.

    خینکالی، یک بقچه‌ طعم در بین غذاهای گرجستان

    غذاهای گرجستان - غذاهای محلی گرجستان - غذاهای سنتی گرجستان - Khinkali
    Khinkali و لطافت گوشت و خمیر

    خینکالی بقچه‌های کوچک سفید رنگی است که درون‌شان را از گوشت پر کرده‌اند. در میان غذاهای محلی گرجستان ، خینکالی غذایی خاصی است، نه آن‌قدر آشنا که شبیه هر غذای گوشتی دیگر باشد، و نه آن‌قدر متفاوت که برای ذائقه‌ی ما نچسب. پس حتما خینکالی، از بهترین غذاهای سنتی گرجستان را امتحان کنید.

    خینکالی خوردن آداب مخصوص خودش را دارد: اول سر بقچه را با دو انگشت بگیرید، بعد با دندان سوراخ کوچکی درست کنید، آب داخل آن را بمکید و آخرسر تمام بقچه را یکهو در دهان فرو کنید. معمولا سر خمیری آن را نمی‌خورند. حواس‌تان باشد اگر خینکالی را گاز نزنید و از قاشق و چنگال استفاده نکنید خیلی حرفه‌ای و باحال به نظر می‌رسید. تقریبا همیشه روی میز یک گرجی خینکالی هست. به‌خصوص این غذا محبوب‌ترین مزه کنار نوشیدنی به‌حساب می‌آید.

    قیمت این غذا از نیم لاری برای هر عدد در غذاخوری‌های کوچک شروع می‌شود. در رستوران‌های فوق‌شیک هم خینکالی می‌توانید سفارش دهید و شاید مزه‌شان با خینکالی‌های محلی چندان تفاوتی نداشته باشد.


    متسوادی یا همان شیشلیک در میان غذاهای سنتی گرجستان

    غذاهای گرجستان - غذاهای محلی گرجستان - غذاهای سنتی گرجستان - Mtsvadi
    Mtsvadi کبابی با روح ایرانی

    متسودای از بهترین غذاهای سنتی گرجستان است. گرجی‌ها عاشق گوشت و کباب‌اند و متسوادی بین آن‌ها بسیار محبوب است. مثل تمام کباب‌های منطقه‌ی قفقاز و خاورمیانه، کباب گرجی هم شامل تکه‌های گوشت مزه‌دار شده است. البته گرجی‌ها از گوشت‌های متنوعی استفاده می‌کنند: گاو، گوسفند و… . اگر نوع گوشت برای‌تان مساله است حتما قبل سفارش پرس‌و‌جو کنید تا بتوانید از غذاهای گرجستان لذت ببرید.

    گاهی لابه‌لای تیکه‌های گوشت حلقه‌های فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی و قارچ هم قرار دارد. درست است که شیشلیک است و شاید به نظر معمولی بیاید، ولی شیشلیکی گرجی نوع خاص خودش است که تا نخوری ندانی! پس حتما این غذای لذیذ را امتحان کنید. قیمت این غذا از هشت تا ۱۰ لاری برای هر سیخ شروع می‌شود.

    چاکاپولی و چاخوخبیلی: خورش به سبک گرجی

    Chakapuli از بهترین غذاهای سنتی گرجستان
    Chakapuli از بهترین غذاهای سنتی گرجستان

    این ۲ خورشت‌های پرطرفدارترین‌ها در گرجستان است. چاکاپولی از گوشت گاو، ترخون، بعضا گشنیز و جعفری، و گوجه سبز درست می‌شود. این خورش ملس است و به‌علت مواد تشکیل دهند‌ه‌‌اش به خورشت بهاری هم معروف است. چاخوخبیلی تقریبا با مواد مشابه، بدون گوجه سبز، اما به جای گوشت گاو با گوشت قراقاول پخته می‌شود. این خورشت‌ها بسیار قدیمی هستند و جزو غذاهای سنتی گرجستان به‌حساب می‌آیند که در مناطق مختلفی از این کشور با اندک تغییری در دستور پخت، طبخ می‌شوند.

    البته به این نکته توجه کنید که گرجی‌ها خورشت را با برنج نمی‌خورند، بلکه معمولا با نان‌های سنتی گرجستان، شوتیس پوری و تونز، سرو می‌شوند. این نان‌ها هر ۲ جزو نان‌های سفید تنوری پز هستند. قیمت این غذاها از ۹ لاری شروع می‌شوند. اما آن‌ها غذاهایی هستند که برای خوردن‌شان حتما باید به رستوران بروید.


    منبع : سفرزون




    تاریخ آخرین ویرایش:دوشنبه 1 مرداد 1397 08:24 ب.ظ

     
    لبخندناراحتچشمک
    نیشخندبغلسوال
    قلبخجالتزبان
    ماچتعجبعصبانی
    عینکشیطانگریه
    خندهقهقههخداحافظ
    سبزقهرهورا
    دستگلتفکر


    + + + اوقات شرعی + نمایش تاریخ
    +